Partner in Recruitment

Met Limburgse gastvrijheid en internationale ambitie recruit onze International Recruitment afdeling specialisten van over de hele wereld. Zo bent u verzekerd van kandidaten van de hoogste kwaliteit.

Opereren over de hele wereld, met een breed aanbod van diensten. Zo kunnen we u totaal ontzien in het recruiten en selecteren van personeel. Wilt u dit liever zelf doen, maar mist u de tools? Dan kunt u gebruik maken van ons Talent Management programma. Is uw ambitie zo groot dat u wil uitbreiden of een (nieuw) bedrijf wil beginnen in Dubai? Dan staan onze consultants voor u klaar met een gedegen advies en plan. 

Voor vragen of een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Hanneke Habets.
 

Voordat we met beginnen met recruiten, gaan we met u bespreken wat u zoekt in een recruitment partner. Op basis hiervan bepalen we van welke dienst u gebruik maakt. Onze dienst is opgesplitst in:

  • Contingency Recruitment
  • Recruitment Process Outsourcing 
  • On-site service

 HR diensten van   internationaal niveau,   wereldwijd.

Contingency Recruitment

Nadat we met u besproken hebben aan welke eisen een kandidaat dient te voldoen en naar welke soort kandidaat u opzoek bent, ontwikkelen wij een gedetailleerde functie omschrijving. Middels deze omschrijving recruiten we kandidaten. Deze kandidaten worden  na een selectieprocedure voor een eerste interview ingepland. Uw feedback wordt terugkoppeld naar de kandidaten, waarna wij de beste kandidaat aan u voorleggen. Daarbij oontzorgen wij u met de administratie (zoals contracten opstellen). Ons werk stopt wanneer de kandidaat is begonnen op de eerste werkdag binnen uw onderneming. 

On-site service

Met ons meest persoonlijke dienst heeft u letterlijk een medewerker van Alert binnen uw bedrijf. Onze medewerker zal binnen uw onderneming fysiek aanwezig zijn om uw medewerkers te managen, coaching en aan te sturen. Wij zullen, in overeenstemming met u, de strategische planning overnemen en een recruitment plan uitvoeren. Dit plan wordt geheel op maat binnen uw organisatie ontwikkeld. Wekelijks ontvangt u van ons een management rapport, zodat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.  

Recruitment Process Outsourcing

Voor een uitgebreid recruitment proces kunt u gebruik maken van deze dienst. Net als bij onze Contingency Recruitment, maken we na een gesprek een gedetailleerde functie omschrijving. Onze recruitment wordt middels al onze kanalen, inclusief onze website, jobboards en Social Media ingezet. Hieruit worden kandidaten gescreend middels een telefoongesprek, Skype meeting en persoonlijke interviews. Kandidaten die geschikt zijn voor de functie worden op een short-list geplaatst en aan u voorgelegd. Middels uw feedback wordt de ideale kandidaat geselecteerd. Onze werving stopt pas als de functie vervult is. 

Vervolgens nemen wij de totale administratie en communicatie uit handen. Zo zijn er constante follow-ups met u en de kandidaten over alle lopende processen, zoals: documenten, eisen en vragen over bijvoorbeeld een VISA, huisvesting, opleidingen, licenties, etc.
Wij bieden daarbij ook advies over het de huisvesting en het professionele & persoonlijke leven in het Midden Oosten. 

Alert blijft drie maanden na de eerste werkdag nog contact aanhouden met u en de kandidaat om te monitoren hoe het proces verloopt en om uw bevindingen in kaart te brengen.

Talent Management

Met ons Talent Management programma ondersteunen we u in het gehele proces van aannemen, managen en behouden van getalenteerde medewerkers binnen uw onderneming. Als deel van de complete HR cirkel, bieden we naast een recruitment pakket ondersteuning aan uw talent management proces. 

Ieder programma wordt op maat gemaakt voor u.


 

Diensten die we o.a. aanbieden binnen uw unieke programma zijn:

  • Psychometrische testen en opdrachten, zodat u de kennis, vaardigheden, eigenschappen en persoonkenmerken van kandidaten kunt meten. Op deze manier screent u kandidaten op hun vermogen op kosten te verlagen en productiviteit te verhogen, dankzij hun vaardigheden. 
  • Trainingen zoals effectieve communicatie, stress en time management, klantenservice en cultureel bewustzijn.
  • Coaching van alle lagen van uw onderneming.
  • Benchmarking binnen de markt waarin u opereert, zodat u weet hoe u scoort op het gebied van salaris, bonusregelingen, opleidingen, etc.
  • Outplacement helpt uw medewerkers die niet meer binnen uw bedrijf kunnen opereren met de zoektocht naar een nieuwe baan extern.