De werkplek van Luc Maar

 

Graag willen wij je voorstellen aan Luc Maar. In samenwerking met Alert is Luc begonnen aan een BBL-opleiding logistiek medewerker. Toen Luc op zoek was naar een nieuwe uitdaging, besloot hij een rondje door de stad te maken en binnen te lopen bij een aantal bedrijven. Op deze manier kwam hij bij Alert terecht. “Bij veel bureaus en HR-partners zeiden ze dat ik over een paar weken iets zou horen. Bij Alert was het anders, ze gaven me meteen een relaxed gevoel en ze wilden me ook daadwerkelijk helpen aan een baan die ik leuk vond.”                    

Het was Luc vanaf het begin af aan duidelijk dat hij graag een functie in de logistiek wilde vervullen. Hij was dan ook erg blij dat hij deze droom in vervulling kon laten gaan. Tot op de dag van vandaag is hij erg blij dat hij deze keuze gemaakt heeft:  “Ik ben de logistiek steeds meer gaan waarderen en leuker gaan vinden. De functies blijven vernieuwend en dat is wat er zo aantrekkelijk aan is”. Hij heeft het gevoel dat hij iets bijdraagt en haalt hier elke dag voldoening uit.                                                                                                                                       

Wat houdt een BBL-opleiding precies in? BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit betekent dat  iemand in loondienst is bij een werkgever en daarnaast eens in de zoveel tijd theorieles volgt. In het geval van Luc is deze les een keer in de twee weken op woensdag en hij ziet hier dan ook elke keer naar uit: “De afwisseling tussen leren en werken vind ik ontzettend fijn. Wanneer de leerkracht langskomt op school, merk je dat iedereen volledige aandacht voor de les heeft. Heel anders dan op een middelbare school, wanneer de lessen verplicht zijn.”.                                                                                                                                                                       

De werkdag van Luc begint om 11 uur maar meestal is hij driekwartier van tevoren al aanwezig om de dag rustig op te kunnen starten. Er wordt begonnen met het opwarmen van de spieren om blessures op de werkvloer te voorkomen. Luc vervult hierbij de rol van instructeur. Wanneer deze taak erop zit, zoekt iedereen zijn of haar werkplek op. Gedurende de dag worden er e-mails beantwoord, bestellingen verwerkt en orders geplaatst.                                                                                                                                                                                          

Over de invulling van de komende jaren heeft Luc al een duidelijk idee. Momenteel volgt hij een opleiding op MBO-2 niveau, in de toekomst zou hij graag een MBO-3 opleiding willen volgen met als doel uiteindelijk de rol van logistiek leidinggevende te kunnen vervullen.  Het volgen van een BBL-opleiding zou hij iedereen dan ook willen aanraden. “Het grootste voordeel is dat je geen studieschuld hebt. Je leert en verdient geld zodat je in het weekend leuke dingen kunt doen. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik deze kans van Alert heb gekregen want zonder hun was dit niet mogelijk geweest!”